inläggskalender

oktober 2018
M T O T F L S
« Aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Vår förening ▼

Välkommen till HSB:s Brf Ättekulla.

Du hittar oss på Raus Norra vid Ättekullaskogen. Området ligger med promenadavstånd till idylliska Råå, det gamla fiskeläget i södra delen i Helsingborg, det vackra naturreservatet Råådalen, men ändå på bekvämt avstånd (6km, cirka 28 minuter med stadsbuss) till Helsingborgs City. För den som är sugen på lite lantlighet finns också en bondgård på gångavstånd där man t.ex. kan klappa djur och köpa färska ägg.

Ättekulla Bärnstensgata

brf Ättekulla Bärnstensgata

Ättekulla uppförs i ett lugnt område, granne med ett villaområde och bara några få steg från ett skogsområde med fin natur genombruten av motionsspår och vackra promenadstigar.
Närheten till havet, Råå, det vackra naturreservatet Råådalen och lantlighet, samtidigt som stadens liv ligger på ett lättillgängligt avstånd, gör området till något utöver det lilla extra.

Inom området finns omfattande service såsom dagis, F-9 skola, fritidsgård, fotbollsplaner och lekplatser, affär, spel/post/tobak, frisör, restauranger och dygnet-runt-öppna bensinstationer. Förutom de bra förbindelserna med City finns det mesta du behöver i närheten av området.

För matinköp finns stormarknad som som CityGross, ICA Maxi . Även i matväg har Ättekulla en del att erbjuda; MCdonald’s , Burger King, 7-eleven och pizzeria Milano.

Ättekulla Bärnstensgata

brf Ättekulla Bärnstensgata

I föreningen finns 391 st. lägenheter: 51st 1 rummare, 104 st. 2 rummare, 133 st. 3 rummare och 103 st. 4 rummare och 17 st. lokaler. 373 garage och 248 P-platse.
Föreningen är mycket välskött med vackra planteringar och lekplatser som förhöjer trivseln. De flesta lägenheterna på bottenplan presenteras med en uteplats och för den som bor på en högre våning, eller för den som önskar sig en större trädgård, finns det kolonilotter på behagligt avstånd.

Andra saker som föreningen erbjuder och som uppskattas av medlemmarna är bl.a. övernattningslägenheterna, festlokalen, friskvårdsutrymmet, m.m.

 

 

Övernattningslägenhet

Föreningens medlemmar har möjlighet att hyra övernattningslägenheter, med fyra till fem bäddar, för vänner och bekanta som kommer på besök. Övernattningslägenheterna är fullt utrustade med pentry och toalett. Dusch finns att tillgå i friskvårdslokalen

Festlokal

Som medlem har du möjlighet att hyra föreningens festlokal. Lokalen är i mycket gott skick och helt moderniserad med bl.a spis/kylar/frysar/diskmaskin, bord, stolar och porslin för 60 personer samt musikanläggning.

Friskvård

Medlemmarna har även tillgång till Brf Ättekullas friskvårdslokal. Här finns styrketräningsrum och bastu.

Tvättstugor

I månadsavgiften ingår tvättmöjligheter i föreningens tio fräscha tvättstugor och två nyrenoverade grovtvättstugor.

Granntjänsten

I föreningen finns en väldigt aktiv klubb som arrangerar diverse aktiviteter såsom julbord, bussresor mm.