inläggskalender

oktober 2018
M T O T F L S
« Aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Informationsblad nr 1 / 2015

Se över din utemiljö: trädäck, plank, staket, buskar och häckar. Tänk även på att ansöka om tillstånd INNAN ev byggnation /renovering påbörjas så slipper du att korrigera i efterhand.

I våra trapphus får enbart permobiler och rullatorer placeras. ALLT annat brandfarligt och lös egendom såsom barnvagnar, dörrmattor, skor, leksaker och dylikt är ej tillåtet.

Bilar får inte stå parkerade mer än 10 min inne på området för på och avlastning. Telefon nr till Q-Parks dygnet runt ambulerande bil är 0709-199313. Ring om du behöver.

Grilla gärna men endast på våra grillplatser (om du använder kol eller gasol). Vid grillning på egen uteplats är endast elgrill tillåtet.

Utplacerade trädgårdskärl i området får enbart innehålla trädgårdsavfall. Man får således inte paketera avfallet i påsar av något slag och ej heller slänga hundträckspåsar eller annat i kärlen.

För att hyra ut sin lägenhet i andra hand krävs alltid tillstånd av styrelsen. Föreningen godkänner uthyrningen i andra hand om du t ex skall arbeta eller studera på annan ort. Även ”provboende” på annat håll är skäl till att få hyra ut i andra hand. Din ansökan vill vi ha skriftligen och skall innehålla sökt tidsperiod. Om du hyr ut eller lånar ut lägenheten utan tillstånd så riskerar du att förverka nyttjanderätten vilket i praktiken innebär att föreningen har rätt att säga upp dig till avflyttning. Bostadsrättföreningen har numera rätt att ta ut en avgift för att täcka ökade administrativa kostnader av den som hyr ut lägenheten. Avgiften får vara högst  10% av ett prisbasbelopp under ett år.

Har du tillgång till Facebook tipsar vi om en grupp som heter ”Vi på Raus, Råå & Ättekulla”. PÅ denna sida ser du inlägg som berör boende i dessa områden och där du själv även kan göra inlägg om du vill uppmärksamma något speciellt.

Efter kvalitetskontroller utförda av NSR har det vid flera tillfällen förekommit felsorterat matavfall i våra soprum. Felsorteringsavgift kommer att utfärdas med 300 kr/soprum så länge felsortering pågår. Tänk på att vi alla som bor i föreningen har möjlighet att påverka denna kostnad genom att sortera rätt. Så snälla, sortera rätt! Det gynnar oss alla.

 

Med hopp om sol och värme återstoden av denna sommaren!!!

// Mariell, Bodil, Elisabeth, Magnus, Joakim och Henriette

Comments are closed.