inläggskalender

oktober 2018
M T O T F L S
« Aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Info.blad nr. 2/2012

Brf. Ättekulla                                     Helsingborg     September 2012

Informationsblad nr. 2/2012

 

Styrelsen har gett ledamöterna Janne Amanowicz och Magnus Asmussen i uppdrag att inom kort gå en brandrond och inspektera samtliga föreningens garage och cykelförråd vad gäller brandfarligt och brännbart material.

Tänk på att garagen och cykelförråden inte är ett förråd.

Enligt brandmyndigheterna är det absolut förbjudet att förvara brännbart material och vätska i garaget. Ev brister kommer att meddelas berörda.

Föreningen har två övernattningslägenheter möjliga att hyra för övernattande gäster, en i nr 15 c och en i 4x x. Båda har under våren/sommaren fräschats upp rejält. Lägenheterna hyrs ut till en kostnad av 100 kr/natt och bokas via vicevärdskontoret. Bilder på lägenheterna återfinns på vår hemsida; www.brfattekulla.se under Service & Tjänster.

Kulvertarbetet på ”gröna sidan” löper på bra och inom angiven tidsplan.

För att hyra ut sin lägenhet i andra hand krävs alltid tillstånd av styrelsen.

Föreningen godkänner uthyrning i andrahand om du t.ex. ska arbeta eller studera på annan ort. Även ”provboende” på annat håll är ett godtabart skäl till att få hyra ut i andra hand. Den maximala tiden du får hyra ut din lägenhet är ett år.

Din ansökan vill vi ha skriftligen. Du ska ange vilken tidsperiod ansökan avser, varför du vill hyra ut samt namn och personnummer på den ska bo i lägenheten. Tillståndet gäller endast en viss bestämd hyresgäst. Vill du hyra ut till någon annan krävs nytt tillstånd.

Om Du hyr eller lånar ut lägenheten utan tillstånd riskerar du att förverka nyttjanderätten. Det innebär i praktiken att föreningen har rätt att säga upp dig till avflyttning.

Det ligger i föreningens intresse att så många som möjligt av bostadsrätts-innehavarna verkligen också bor i sina lägenheter och är aktiva och ansvarsfulla medlemmar i föreningen. Det är en viktig förutsättning för en väl fungerande bostadsrättsförening.

En omfattande andrahandsuthyrning i en bostadsrättsförening medför flera problem, anonymiteten ökar. En hyresgäst har i allmänhet mycket litet eller inget intresse för föreningen. Det är svårt att engagera medlemmar som inte bor i huset etc. Styrelsen har därför en restriktiv policy till andrahandsuthyrning. Styrelsen tillämpar hyresnämndens normer vid sin bedömning av andrahands-uthyrningar. I princip innebär detta maximalt två års andrahandsuthyrning.

Styrelsen har låtit genomföra besiktning av uteplatser och utemiljö och funnit vissa brister som meddelats berörda med krav på åtgärd. Alla boende har även fått ta del av föreningens regler för utemiljö. Viktigt: tänk på att söka tillstånd innan ni genomför någon typ av förändring i er utemiljö.

Kvartalsträff hålls torsdagen den 7 september kl 18 samt torsdagen den

13 december kl 18. Välkomna!

Med hopp om en fin höst!

// Mariell, Susanne, Lena, Magnus, Janne och Eskil

Comments are closed.